Liten restaurang med stort hjärta satsar på handdesinfektion

Kundcase |

27 oktober, 2020

Den italienska och familjeägda restaurangen Dolcetto i Sundsvall har som de flesta andra känt av coronapandemin. Men trots omständigheterna väljer många gäster att besöka och stötta restaurangen, något ägarna Michael och Tommy Forsgren är otroligt tacksamma för. För att betona den kärlek och omtanke Dolcetto står för, har restaurangen nu valt att investera i en beröringsfri handdesinfektionsdispenser.

“För oss är det viktigt att våra gäster känner sig omhändertagna och vi vill att Dolcetto ska vara en trygg plats att umgås . Våra gäster är som en del av familjen!”  – Michael

Den golvstående dispensern har de placerat vid ingången för att ingen ska missa den. För att förlänga känslan av restaurangen valde Michael och Tommy att sätta sin egen design på dispensern. Reaktionerna från gästerna har enbart varit positiv och alla tycker att det är en otroligt bra idé, framför allt känner gästerna en trygghet i att snabbt och beröringsfritt kunna desinficera sina händer. Att dispensern är automatisk och att det bara är att stoppa in händerna för att få en lagom dos ses som en viktig fördel. 

“Den vanliga handpumpen man idag kan se överallt känns väldigt ohygienisk. Vi ville ha något man inte behöver beröra och som känns mer permanent. Dispensern från Inolife överdoserar inte och går snabbt att fylla på när behållaren är slut. Det är otroligt smidigt för oss.”  – Tommy

Både Michael och Tommy märker att synsättet på handhygien är i förändring och är säkra på att det ökade behovet av handdesinficering kommer vara det nya normala, även efter coronapandemin. Den tanken backas upp av rapporter om att de klassiska sjukdomarna, som bland annat säsongsinfluensan och vinterkräksjukan nu haft ovanligt milda utbrott. Det är en positiv sidoeffekt av Covid-19. Nu och framöver kommer Dolcettos gäster också att välkomnas av beröringsfri handdesinfektion, tillsammans med den kärleksfulla och familjära stämning som de redan är vana vid.