Sveriges Domstolar väljer handdesinfektion från Inolife

Kundcase |

4 juni, 2021

Sveriges domstolar skapar trygghet i samhället och varje dag fylls tingshus och domstolar runt om i landet med människor. Denna trygghet återspeglas nu också i sättet flera domstolar valt att skydda sina anställda och besökare från virus och bakterier.

Arbetet med att förebygga smitta tas på största allvar. För att skapa säkrare miljöer och stärka tryggheten i det mänskliga mötet, har bland annat Ångermanlands Tingsrätt och Umeå Tingshus valt att investera i våra beröringsfria handdesinfektionsdispensers. Genom att strategisk placera ut dessa i entré och fikarum, har de ökat tillgängligheten och närheten till handdesinfektion både för anställda och besökare. Med egen design lyfter de också sin lokala förankring på ett tydligt sätt.

“Dispensrarna blev otroligt snygga och estetiskt tilltalande. Ett annat stort plus är att de, tillskillnad från traditionella dispensers för handsprit, automatiskt portionerar ut en lagom mängd desinfektionsmedel i handen - helt utan spill och kladd!”  säger Jon Riback, Umeå Tingshus.

Gävle, Växjö, Kalmar och Västmanlands Tingsrätt är ytterligare några av de domstolar som valt att satsa på profilerade dispensers. Gemensamt för samtliga är att innehållet i dispensern spelat stor roll. Att kunna erbjuda ett desinfektionsmedel som skyddar, utan att skada eller torka ut huden, kändes oerhört viktigt. Valet föll på vår innovativa och alkoholfria foam Biopolymer Plus, som ger ett långvarigt skydd och lägger sig som en barriär på huden istället för att direkt avdunsta.

En del är skeptiska till att det fungerar, många är vana vid att handdesinfektion ska dofta alkohol och svida lite. Men när jag förklarar alla fördelar och att denna handdesinfektion till och med klarar Vinterkräksjukan, som är svårare att besegra än Covid-19. Då förstår alla att det här är riktigt bra!”  säger Magnus Lind, Tingsrätten Västmanland.

Mer nyfiken?
Tveka inte att kontakta oss för mer information om oss, våra produkter och hur vi tillsammans kan göra skillnad för att minska smittspridningen!

Produktbroschyr

Automatisk handdesinfektion med Sanitise Now